Izvor:
11.09.2019 u 07:29
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Kruna uspeha nove Evropske komisije biće punopravno članstvo zemalja zapadnog Balkana

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, očekuje da će nova Evropska komisija koju predvodi Ursula fon der Lajen biti uspešna i da će njihov uspeh biti krunisan i teritorijalnim kompletiranjem Evrope – punopravnim članstvom zemalja zapadnog Balkana.

Ona očekuje i da će se odmah nakon izbora u Prištini Evropska komisija fokusirati na pregovore Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja za Kosovo.

– Očekujem jednu fer i izbalansiranu politiku Evrope prema Srbiji, u kojoj će se vrednovati naši rezultati i sprovedene reforme. U prilog tome govori i predlog da novi komesar za proširenje bude bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročanji, koji se otvoreno zalaže za proširenje Evropske unije na zemlje zapadnog Balkana – istakla je Mihajlovićeva.

Ona kaže da ohrabruju predloženi sastav Evropske komisije i ciljevi koje je postavila predsednica Ursula fon der Lajen, poput brige o klimatskim promenama, odnosima sa Kinom i SAD, multikulturalnosti i zaštite evropskog načina života, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

– Sve to pokazuje da EU, ali kao zajednica, želi da se postavi kao ključan geopolitički faktor. Posebno raduje što je za komesare predloženo čak 13 žena, najviše do sada, što pokazuje i koliko je za EU značajna rodna ravnopravnost – kaže Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter