Izvor:
11.09.2019 u 15:04
0

BRANBIĆ: OVO je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije!

Jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije je unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD, rečeno je danas na sastanku premijerke Ane Brnabić sa članovima delegacije Nacionalne garde Ohaja, koju je predvodio general-major Džon Heris.

U razgovoru je iskazana želja da se nastavi dosadašnja uspešna saradnje naše zemlje sa Nacionalnom gardom Ohaja, saopštila je Vlada Srbije.

U budućnosti bi zato trebalo nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva i raditi na oblastima od zajedničkog interesa sa ciljem osnaživanja odnosa dve strane, poručila je premijerka Brnabić.

Državno partnerstvo sa Nacionalnom gardom Ohaja, kao jedno od najdinamičnijih komponenti bilateralne saradnje, deo je nastojanja naše strane da se kroz konkretne oblike povezivanja unaprede sveukupni odnosi.

Premijerka Brnabić boravila je, u januaru ove godine, u poseti američkim saveznim državama Ohajo i Džordžija, pri čemu se, između ostalog, sastala i sa najvišim rukovodstvom Nacionalne garde Ohaja.

Tom prilikom potvrđen je značaj Programa državnog partnerstva (PDP) Srbije i Ohaja, koji se 13 godina realizuje kroz odličnu saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Pored isticanja značaja vojno-vojne i civilno-vojne saradnje u okviru PDP, želja naše strane je potvrđivanje i unapređenje civilno-civilne saradnje.

Brnabić je kazala da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i izrazila zadovoljstvo što u Srbiji posluje veliki broj značajnih američkih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skot.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter