JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Unapređenje kordinacije EIB i Ministarstva za EI

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Sektora Evropske investicione banke za Italiju, Maltu, Hrvatsku, Sloveniju i Zapadni Balkan Miguel Morgado analizirali su dosadašnju i razgovarali o modelima buduće saradnje Srbije i te finansijske intitucije, sa posebnim aspektom na infrastrukturne i projekte iz sfere saobraćaja, energetike, životne sredine, digitalizacije i drugih oblasti značajnih za održivi razvoj i šest vodećih inicijativa predstavljenih u kredibilnoj strategiji EK za proširenje iz 2018-te godine.

Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni korodinator za pretpristupna sredstva i razvojnu pomoć, ukazala na značaj usklađivanja sredstava regionalnih infrastrukturnih projekata i mogućnost da ih EIB sufinansira ili finansijski podrži.

Ministar je, u tom smislu, posebno istakla značaj projekta auto-puta Niš - Merdare, postrojenja za preradu čvrstog otpada u Novom Sadu i energetsku efikasnost u Beogradu.

Akcentovala je i važnost bespovratnih sredstava koja se obezbeđuju kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan i važnost koordinacije sa drugim izvorima finansiranja.

Direktor Sektora Evropske investicione banke za Italiju, Maltu, Hrvatsku, Sloveniju i Zapadni Balkan Miguel Morgado rekao je da je zadovoljan nivoom i kvalitetom saradnje EIB i Srbije.

Naglašava da je naša država pouzdan partner, koji efikasnim korišćenjem opredenjenih sredstava može da posluži kao dobar primer drugima.

Joksimović i Morgado su se složili da će saradnja EIB i Ministarstva za evropske integracije i u budućem vremenu biti još bolje koordinisana i da će biti na konkretnu korist razvoja Srbije.
Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka