JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Unapređenje kordinacije EIB i Ministarstva za EI

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Sektora Evropske investicione banke za Italiju, Maltu, Hrvatsku, Sloveniju i Zapadni Balkan Miguel Morgado analizirali su dosadašnju i razgovarali o modelima buduće saradnje Srbije i te finansijske intitucije, sa posebnim aspektom na infrastrukturne i projekte iz sfere saobraćaja, energetike, životne sredine, digitalizacije i drugih oblasti značajnih za održivi razvoj i šest vodećih inicijativa predstavljenih u kredibilnoj strategiji EK za proširenje iz 2018-te godine.

Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni korodinator za pretpristupna sredstva i razvojnu pomoć, ukazala na značaj usklađivanja sredstava regionalnih infrastrukturnih projekata i mogućnost da ih EIB sufinansira ili finansijski podrži.

Ministar je, u tom smislu, posebno istakla značaj projekta auto-puta Niš - Merdare, postrojenja za preradu čvrstog otpada u Novom Sadu i energetsku efikasnost u Beogradu.

Akcentovala je i važnost bespovratnih sredstava koja se obezbeđuju kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan i važnost koordinacije sa drugim izvorima finansiranja.

Direktor Sektora Evropske investicione banke za Italiju, Maltu, Hrvatsku, Sloveniju i Zapadni Balkan Miguel Morgado rekao je da je zadovoljan nivoom i kvalitetom saradnje EIB i Srbije.

Naglašava da je naša država pouzdan partner, koji efikasnim korišćenjem opredenjenih sredstava može da posluži kao dobar primer drugima.

Joksimović i Morgado su se složili da će saradnja EIB i Ministarstva za evropske integracije i u budućem vremenu biti još bolje koordinisana i da će biti na konkretnu korist razvoja Srbije.
Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro