Izvor:
12.09.2019 u 12:57
0

PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA KARDINALOM: Vučić s kardinalom Parolinom o saradnji i pravima hrišćana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvanicnoj poseti Vatikanu, razgovarao je sa državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolinom o jačanju bilateralnih odnosa, zaštiti i unapređenju ljudskih prava hrišćana i hrišćanskog kulturnog nasleđa, kao i o promovisanju interkulturnog dijaloga i saradnji u multilateralnim okvirima.

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice posebno unapređeni dvodnevnom posetom Njegove eminencije kardinala Pjetra Parolina Srbiji u junu ove godine prilikom otvaranja novog sedišta Medunarodne biskupske konferencije Sv. Cirila i Metodija.

Predsednik je istakao da Srbija visoko uvažava licno angažovanje Njegove svetosti pape Franciska po kljucnim medunarodnim pitanjima.

– Izuzetno cenimo snažan doprinos koji Njegova svetost pruža na planu globalne promocije mira, mirnog rešavanja sukoba i zaštite ljudskih prava, kao i ravnomernog ekonomskog i društvenog razvoja, uz poštovanja ljudskog dostojanstva i zaštitu najugroženijih – dodao je Vučić.

On je naglasio da Vlada Srbije svake godine iz budžeta izdvaja sredstva u cilju unapredenja saradnje sa Rimokatolickom i drugim crkvama i verskim zajednicama.

U dogovoru sa biskupijama, sredstva se usmeravaju na projekte obnove i izgradnje crkava i crkvenih objekata, projekte ocuvanja verskog, kulturnog i nacionalnog identiteta, kao i na unapredenje srednjeg i visokog teološkog obrazovanja, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Tanjug
Foto: Tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter