Izvor:
15.09.2019 u 07:19
0

POVEĆANJE PLATA PRIPADNICIMA VOJSKE: Direktno povezano sa odlukom Vlade! (FOTO)

Povećanje plata pripadnicima vojske može se očekivati od novembra, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je u intervjuu naveo da je povećanje plata pripadnika Vojske nešto što je "jako blizu i veoma vidljivo" i da je to direktno vezano za odluku Vlade, a da se može očekivati u novembru.

Mojsilović je rekao i da je imao intenzivne razgovore s predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

– Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vid Vojske Srbije – na kopnenu vojsku – naveo je Mojsilović, dodajući da si već otpočeli s opremanjem složenim borbenim sistemima.

Pomenuo je da je reč o haubicama ''nora'' 155 milimetra, odnosno bobenom vozilu ''lazar 3'', koje do kraja godine treba da dobije još jedna pešadijska jedinica kopnene vojske.

Načelnik Generalštaba je rekao i da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora.

Navodeći da je danas bio poseban dan za vojsku, svečan i pozitivan, jer je promovisana najmlađa generacija oficira, Mojsilović je podsetio da je promovisano 156 oficira.

Mojsilović je naveo i da je u ovoj generaciji veći broj oficira, a da je ono što ih motiviše da upišu Vojnu akademiju pre svega poverenje u vojsku, poverenje u državu i patriotizam.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter