Izvor:
26.10.2016 u 21:36
0

Dačić odbrusio kritičarima: Mi ne prihvatamo izdajničku politiku, namerno usporavamo naše evrointegracije, jer…

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada Srbije ne vodi izdajničku politiku i da nije saučesnik u pravljenju nezavisnog Kosova.

Dačić je na taj način odgovorio na primedbe opozicionih poslanika koji su izneli stav da vlast formiranjem Fonda za zapadni Balkan praktično priznaje nezavisnost.

– Mi ne vodimo izdajničku politiku, to su reči koje ste vi upotrebili i to nije korektno. Neko će reći žrtvujemo evropski put – ne žrtvujemo ga, ali ga namerno usporavamo, ne moramo po svaku cenu da otvorimo neka poglavlja ako je uslov za to da Srbija da svoju imovinu oko Telekoma itd –rekao je Dačić u parlamentu.

Kaže da vlada mora spasti “šta se spasiti može i da u tome treba biti realan”.

– Nećete otvoriti poglavlja, pa šta, to ne znači da ćemo sada sve to da potpišemo, to je jedinstven stav Vlade Srbije – rekao je Dačić.

On je dodao da je važno da se u narednom periodu mnogo bolje razumeju procesi koji se dešavaju i tu, kaže, nema nikakavih tajni. Sve se već dovoljno zna, dodao je.

– Nije samo u pitanju EU, imamo Rusiju kao veoma značajan faktor i nemamo razloga ni sa kim da pravimo ni dobre ni loše odnose na bilo čiju štetu. Najvažnije je da gledamo svoje interese kao što to Englezi kažu – naglasio je Dačić.

Slikovito je pojasnio:

– Važni su samo interesi, a prijatelji i neprijatelji su prolazni.

Tanjjug
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter