BORIS DŽONSON NAJAVIO: Pronaći ću način da zaobiđem nedavno usvojeni zakon!

 

 Britanski premijer Boris Džonson se u intervjuu za list "Mejl on sandej" uporedio sa junakom iz stripova "Neverovatnim Hulkom", da bi naglasio odlučnost da Britaniju izvede iz Evropske unije 31. oktobra.

Džonson je rekao da će pronaći način da zaobiđe nedavno usvojeni zakon u parlamentu koji ga obavezuje da odloži Bregzit, ako ne bude dogovora o raskidu sa EU do 19. oktobra.

Zatim je podvukao paralele između situacije u zemlji i fiktivnog naučnika Brusa Banera koji, kada se razbesni, postoje superjunak "Neverovatni Hulk" koji razara sve pred sobom.

- Hulk postaje snažniji, što je besniji. Hulk uvek pobegne, bez obzira koliko čvrsto je vezan - i to je slučaj sa našom zemljom. Izaći ćemo 31 oktobra - poručio je Džonson.

Britanski parlament je više puta odbio da usvoji sporazum o Bregzitu, koji je bivša premijerka Tereza Mej postigla sa Briselom, a ovog meseca je odbacio mogućnost da zemlja napusti EU bez sporazuma - što je izazvalo veliko nezadovoljstvo mnogih Britanaca koji su pre više od tri godine glasali za Bregzit.

Džonson želi da iskoristi to nezadovoljstvo da bi osvojio većinu na vanrednim parlamentarnim izborima, ali su opozicione partije za sada uspele da spreče njegove napore da se sazovu izbori.

Liberalno demokratska partija, koja ima 18 od 650 mesta u parlamentu, u u međuvremenu je zaoštrila stav protiv Bregzita i najavila da će zaustaviti proces izlaska zemlje iz EU ako osvoji vlast na izborima i da će zaustaviti bilo koji sporazum o Bregzitu koji Džonson postigne.

- Ako narod izglasa da stranka "Zaustaviti Bregzit" bude u većinskoj vladi, onda će narod dobiti upravo zaustavljanje Bregzita - poručio je lider stranke Džo Svinson. 

Za politiku zaustavljanja Bregzita glasala je ubedljiva većina članova stranke, na partijskoj konferenciji u nedelju.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro