Izvor:
20.09.2019 u 09:36
0

EVROPSKA UNIJA: Posmatranje izbora na KiM!

Evropska unija rasporedila je posmatračku misiju (EOM) na KiM kako bi sprovela nepristrasno i nezavisno posmatranje prevremenih parlamentaranih izbora zakazanih za 6. oktobar.

Kako je saopšteno, oni dolaze na poziv kosovskog predsednika, a misija će proceniti u kojoj meri su izbori usklađeni sa kosovskim zakonima, kao i sa međunarodnim standardima za izbore.

Glavna posmatračica EU EOM-a, Viola fon Kramon-Taubadel, članica Evropskog parlamenta iz Nemačke, rekla je u Prištini da je to peta misija EU za posmatranje izbora od 2013. godine.

Osnovni tim od devet analitičara stigao je u Prištinu 7. septembra, a 18 dugoročnih posmatrača je 15. septembra raspoređeno širom KiM, kako bi svih 38 opština bilo pokriveno.

Ukupno 36 kratkoročnih posmatrača, kao i delegacija članova Evropskog parlamenta i predstavnici država članica EU u Prištini, pridružiće se Misiji neposredno pre dana izbora.

Procese glasanja i brojanja 6. oktobra posmatraće oko 100 posmatrača iz država članica EU, Norveške i Švajcarske.

Misija će izdati preliminarnu izjavu ubrzo nakon dana izbora i ostaće u Prištini da do samog kraja posmatra proces objavljivanja rezultata.

Konačni izveštaj, koji će sadržati preporuke za buduće izbore, biće predstavljen otprilike dva do tri meseca kasnije.

Izvor: tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter