Izvor:
21.09.2019 u 07:57
0

NIKOLA SELAKOVIĆ: Uveren sam da će predsednik Srbije pokušati da ublaži tenzije!

Generalni sekretar predsednika Republike, Nikola Selaković kaže da postoji jasna zabrinutost Srba u BiH naročito u Republici Srpskoj.

Uveren sam da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku pokušati da umanji i ublaži te tenzije, ali i da jasno i nedvosmisleno stavi do znanja da Srbija podržava Dejtonsku Bosnu i Hercegovinu – rekao je Selaković.

Kaže da će sastanku prisustvovati svi pozvani predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, odnosno srpskih stranaka iz Bosne i Hercegvine.

Uveren sam da je ovo dobar znak i svakako jasan signal jedne zabrinutosti koja postoji kod našeg naroda – navodi Selakovic.

On navodi da Srbija poštuje i uvažava Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglašnošcu i konsenzusom tri konstutativna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Srbija ima vrlo ozbiljan i odgovoran stav kada je u pitalju BiH koji glasi: poštujemo i uvažavamo Bosnu i Hercegovinu koja je sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH. Poštujemo Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglasnošcu i konsenzusom tri konstutativna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka – istakao je Selaković.

Dodaje da je Srbija tokom proteklih godina brojnim projektima obuhvatila svih 63 opština u Republici Srpskoj, pomogla kroz izgradnju ili obnavljanje obdaništa, vrtica, škola, ambulanti, bolnica, infrastrukturnih projekata.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SR rad

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter