28°C

Beograd

PREDSEDNIK VUČIĆ SASTAO SE SA PREDSTAVNICIMA RS: Tema razgovora je "komplikovanje" političkih procesa u regionu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, a tema razgovora, kako je najavio predsednik Vučić, je "komplikovanje" političkih procesa u regionu.

Predsednik Vučić izjavio je juče tim povodom da Srbija ne želi probleme, jer to samo zaustavlja napredak.

- Svi ćemo da razgovaramo o tome, jer želimo da očuvamo mir za srpski narod, da ne ugrozimo napredak Srbije. Ne treba nam zaustavljanje napretka, već mir - rekao je Vučić.

Svakako će jedna od tema biti Deklaracija SDA, koja predviđa formiranje "Republike BiH" bez entiteta, pa i Republike Srpske.

Dodik je uoči sastanka najavio da će od predsednika Srbije, koja je jedan od potpisnika i garanta Dejtonskog sporazuma, tražiti da garantuje postojanje Republike Srpske u skladu sa tim sporazumom .

Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvuju i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Na skupu u sedištu predsednika Srbije su i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandsar Vulin i drugi ministri srpske vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ForeignAffairsSerbia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar