Izvor:
21.09.2019 u 15:02
0

LINTA: Procesuirati ubice vojnika JNA na Koranskom mostu!

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da je ubistvo 13 krajiških Srba na Koranskom mostu u Karlovcu, na današnji dan 1991, "jedan od brojnih dokaza ustaškog karaktera režima" prvog predsednika samostalne Hrvatske Franje Tuđmana.

U saopštenju za javnosti, Linta je podsetio da su hrvatska policija i paravojne formacije 21. septembra 1991. godine na Koranskom mostu ubili 13 a teško ranili četiri pripadnika rezervnog sastava JNA, uglavnom iz kordunaškog mjesta Krnjak, a tim "svirepim zločinom poslana je jasna poruka srpskom narodu na Kordunu i šire da im nema života u Tuđmanovoj Hrvatskoj".

On je takođe podsetio da je hrvatsko pravosuđe za ovaj zločin osudilo tek 2014. godine Mihajla Hrastova na svega četiri godine zatvora, što predstavlja duboko ponižavanje i vređanje ubijenih Srba i njihovih porodica.

– Hrvatsko tužilaštvo i sud su za ovaj zločin optužili samo Hrastova iako su sudsko-medicinski nalazi jasno pokazivali da je u ovom brutalnom zločinu učestovalo više ljudi. Pored toga, nije utvrđeno ko su bili nalogodavci ovog zločina – istakao je Linta.

On je ponovo zatražio od srpskog Tužilaštva za ratne zločine da pokrene istragu za zločin na Koranskom mostu s ciljem da nalogodavci i ostali izvršioci ubistva 13 krajiških Srba budu procesuirani.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter