Izvor:
13.10.2019 u 19:12
0

SAVA CENTAR: Predsednik Vučić otvorio 141. zasedanje Interparlamentarne unije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras otvorio 141. zasedanje Interparlamentarne unije, uz poruku da je svet dijaloga i kompromisa moguć, a da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje.

Ponosan sam što ste svi u Srbiji, čini se da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje, jer mi smo slobodna i nezavisna zemlja koja želi da sa svima gaji prijateljstvo – rekao je Vučić, poželevši dobrodošlicu učesnicima.

On je istakao da su parlamentarci deo sveta koji mora da sanja drugačije snove, sa kojima, kako je rekao, ne treba prestati.

Kako je rekao, svet dijaloga i komprimisa jeste moguć, ali je svet i dalje daleko od tog ideala, te primetio da ne važe ista pravila za sve, a o tome ko je ko odlučuju najveći.

Mi, mali narodi, ponekad smo uskraćeni i za pravdu i za novac i razvoj. Ponekad se čini da smo izolovani, ali danas se slobodarski deo sveta budi, i čini se da ljudi ponovo osećaju da je nezavisnost, suverenost i sloboda odlučivanja nešto zbog čega se vredi boriti – rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija prošla kroz mnogo ratova, ali i danas ističe da nema veće vrednosti od slobode.

Vratili smo pravo na samostalno odlučivanje, i pravo na odluke o svojoj budućnosti – rekao je Vučić.

Ocenio je da je skup jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja u savremenoj istoriji, u kojem učestvuje 2.000 članova, iz 150 parlamenata.

Rekao je da smo u Srbiji naučili da volimo sve ljude ne samo što je naša zemlja bila deo Pokreta nesvrstanih, već što smo znali da nikada prijateljima ne okrećemo leđa, a videli smo koliko je to važno kada je nama bilo teško.

Izvor: Tanjug
Foto: buducnostsrbijeav/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter