Izvor:
14.10.2019 u 10:05
0

Vučić: Hteli bi da ukinu Srpsku listu, krećemo se ka katastrofi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i Prištinu da "se urazume", kako bi se izbegla katastrofa.

Aleksandar Vučić navodi da je zabrinut zbog situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

Vučić je istakao da je Srpska lista je partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

Sada, ističe Vučić, više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu.

To će, ukazuje predsednik Srbije, ostaviti katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca.

– Srba tada više neće biti u instituacijama, a zna se kada ih nema u institucijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište – rekao je predsednik.

– Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi – upozorio je Vučić.

Ističe da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.

– To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti – poručio je predsednik u obraćanju Matvijenkovoj.

Dodao je da su politički i ekonoski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Valentini Matvijenko i predsedniku Rusije za podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

– Ekonomski odnosi su odlični, robna razmena raste, a najvažnije je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije . I hvala i vama i predsendiku Putinu na toj podršci. naši političkci odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose – rekao je Vučić u obraćanju Matvijenkovoj na ruskom jeziku.

Rts
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter