BEOGRADSKI BEZBEDNOSNI FORUM: Specijalni predstavnik Stejt departmenta dolazi u Beograd!

 

Specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer učestvovaće na ovogodišnjem Beogradskom bezbednosnom forumu (BBF), od 16. do 18. oktobra.

Pored visokog zvaničnika SAD, na trodnevnom forumu, koji se ove godine održava pod nazivom "U težnji za pravdom u podeljenom svetu", govoriće mnogobrojne ugledne zvanice, među kojima i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Andrea Oricio, general Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Robert Briger, načelnik odbrambenog štaba u Ministarstvu odbrane Austrije, bivši francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondolini, nekadašnja komesarka EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju Majlinda Bregu, šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper, generalni sekretar Bledskog strateškog foruma Peter Grk.

Na devetom BBF raspravljaće se o temama:"Regionalna bezbednost i povlačenje liberalizma u EU i na Zapadnom Balkanu", "Održiva rešenja za Zapadni Balkan", "Beograd i Piriština - sveobuhvatna normalizacija", "Ima li nade za pravdu u podeljenom svetu", "Doprinos žena miru demokratiji i razvoju na Zapadnom Balkanu", "Slučaj vojne neutralnosti u 21. veku".

Beogradski bezbednosti forum organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro