Izvor:
15.10.2019 u 11:31
0

RAZGOVOR DŽONSONA I MAKRONA: Da li je postignut dogovor?

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je danas sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, rekao je zvaničnik iz Makronovog kabineta, ne precizirajući o čemu su tačno razgovarali.

Ipak, politički urednik BBC-a ranije je saopštio da su Džonson i Makron imali "pozitivan trenutak" u vezi sa postizanjem sporazuma o Bregzitu.

Sa druge strane, Džonsonov portparol je rekao da je britanski premijer rekao Makronu da će britanski zvaničnici nastaviti da rade na obezbeđivanju sporazuma pre samita koji se održava krajem nedelje.

Upitan da prokomentariše izjavu glavnog pregovarača EU Mišela Barnijea da bi pravni tekst trebalo da bude gotov do kraja današnjeg dana, portparol je kazao da je Džonson svestan vremenskog ograničenja.

On je dodao da bi, ukoliko bi se obezbedio sporazum, Džonson očekivao od parlamenta da radi non-stop kako bi se usvojilo potrebne zakone za izlazak Britanije iz Unije 31. oktobra.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/CTBusiness_Glas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter