26°C

Beograd

HADKE BESAN: Nije hteo da da intervju, te ni da odgovori na OVO pitanje! (FOTO)

Nobelovac prekinuo susret sa novinarima i otkazao sve predviđene aktivnosti.

Nobelovac Peter Handke poručio je juče u svom rodnom gradu Grifinu (Koruška, Austrija) da "nikada više neće razgovarati sa novinarima" nakon još jedne salve pitanja o njegovom političkom angažovanju tokom ratova devedesetih. Kako su izvestili austrijski mediji, Handke je prekinuo susret sa novinarima i otkazao sve predviđene aktivnosti.

Austrijski nobelovac je navodno došao u rodni grad na neformalni susret sa predstavnicima zajednice i koruškim guvernerom Peterom Kajzerom, ali su ga tamo nenadano sačekali brojni novinari. Handke je u početku strpljivo odgovarao, ali kada su ga upitali da prokomentariše optužbe nemačkog pisca srpsko-bošnjačkog porekla Saše Stanišića o tome da nije želeo da prizna žrtve srpskih ratnih zločinaca, nobelovac se uvredio.

- Ja stojim ispred moje baštenske kapije i tamo je 50 novinara i svi me pitaju isto što i ti, a niti jedna osoba da mi kaže da je pročitala neko moje delo ili da uopšte zna o čemu pišem. Samo traže reakcije, reakcije, na tuđe reči. Ja sam pisac, dolazim od Tolstoja, dolazim od Homera, dolazim od Servantesa. Ostavite me na miru i ne postavljajte mi takva pitanja - kazao je Handke, a zatim prekinuo razgovor.

Svi dogovoreni susreti u opštini Grifin su otkazani, a kako je poručio tamošnji portparol, neće biti novog datuma.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar