Izvor:
16.10.2019 u 20:59
0

HADKE BESAN: Nije hteo da da intervju, te ni da odgovori na OVO pitanje! (FOTO)

Nobelovac prekinuo susret sa novinarima i otkazao sve predviđene aktivnosti.

Nobelovac Peter Handke poručio je juče u svom rodnom gradu Grifinu (Koruška, Austrija) da "nikada više neće razgovarati sa novinarima" nakon još jedne salve pitanja o njegovom političkom angažovanju tokom ratova devedesetih. Kako su izvestili austrijski mediji, Handke je prekinuo susret sa novinarima i otkazao sve predviđene aktivnosti.

Austrijski nobelovac je navodno došao u rodni grad na neformalni susret sa predstavnicima zajednice i koruškim guvernerom Peterom Kajzerom, ali su ga tamo nenadano sačekali brojni novinari. Handke je u početku strpljivo odgovarao, ali kada su ga upitali da prokomentariše optužbe nemačkog pisca srpsko-bošnjačkog porekla Saše Stanišića o tome da nije želeo da prizna žrtve srpskih ratnih zločinaca, nobelovac se uvredio.

Ja stojim ispred moje baštenske kapije i tamo je 50 novinara i svi me pitaju isto što i ti, a niti jedna osoba da mi kaže da je pročitala neko moje delo ili da uopšte zna o čemu pišem. Samo traže reakcije, reakcije, na tuđe reči. Ja sam pisac, dolazim od Tolstoja, dolazim od Homera, dolazim od Servantesa. Ostavite me na miru i ne postavljajte mi takva pitanja – kazao je Handke, a zatim prekinuo razgovor.

Svi dogovoreni susreti u opštini Grifin su otkazani, a kako je poručio tamošnji portparol, neće biti novog datuma.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter