Izvor:
17.10.2019 u 16:50
0

BRNABIĆ SA PREDSEDNIKOM PARLAMENTA: Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Nepala!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom Narodne skupštine Savezne Demokratske Republike Nepal, koju je predvodio predsednik tog parlamenta Ganeš Prasad Timilsina.

Na sastanku je konstatovano da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, ali da politički dijalog nije u dovoljnoj meri razvijen. Sagovornici su takođe ocenili da postoji prostor za produbljivanje saradnje u oblastima ekonomije, trgovine i kulture, kao i prosvete, nauke, tehnologije i sporta – saopštio je kabinet premijerke Srbije.

Premijerka Brnabić je zahvalila na principijelnoj poziciji Nepala kada je reč o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, podsetivši da su diplomatski odnosi dve zemlje uspostavljeni još pre 60 godina.

Timilsina je zahvalio na gostoprimstvu koje je upriličeno njemu i njegovim kolegama i pozvao predsednicu vlade da u budućnosti poseti Nepal.

Delegacija parlamenta Nepala učestvovala je u Beogradu na 141. zasedanju Interparlamentarne unije (IPU).

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter