Izvor:
18.10.2019 u 12:42
0

VULIN: Sve je spremno za sutrašnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sve spremno za sutrašnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" na batajničkom Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" povodom 75 godina oslobđenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kome će prisustvovati i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Sve je spremno za veliki prikaz sposobnosti naše Vojske, 75 godina nakon osvajanja slobode pokazujemo da imamo i čime da čuvamo slobodu baš danas. Tu smo s onima s kojima smo ratovali, tu smo sa onima s kojima smo pobedili, tu smo da slavimo slobodu, ali i da pokažemo da je Vojska Srbije moćnija nego što je bila, da je vojska koja je u stanju da sačuva svoju zemlju i ispuni baš svaki zadatak svog vrhovnog komandanta" (predsednika Aleksandra Vučića), rekao je Vulin posle generalne probe.

On je dodao da je "sve što je potrebno da prikaz bude uspešan tu", preko 2.000 ljudi, više od 25 vazduhoplova, preko 100 borbenih i neborbenih vozila.

Svi su dobro, svi su zdravi, sve je ispravno, samo zavisi od vremenskih uslova da li će sve biti moguće. Videli ste da smo pokazali neke veoma komplikovane i veoma zahtevne prikaze, kada svi vidovi rade u istom trenutku, videli ste koliko je u istom trenutku bilo različitih vazduhoplova na nebu, što je teško usaglasiti i jako teško usmeriti svakog da radi baš svoj posao u istom trenutku. Videli ste i našu pešadiju i prvi put ste mogli da vidite i podešalone naših vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, a videli ste već i da su ešaloni naših veterana sada već postali tradicija – rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter