18°C

Beograd

MEDVEDEV PORUČIO: Rusija će nastaviti da podržava Srbiju po pitanju Kosova i Metohije!

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je večeras zahvalnost Rusiji na razumevanju težine političke pozicije Srbije, dok je premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju po pitanju Kosova i Metohije s pozicije poštovanja njenog suvereniteta i teriorijalnog integriteta.

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Rusije možda na najvišem nivou u poslednjih nekoliko decenija i da su puni iskrenog poverenja, uvažavanja i razumevanja stavova.

To je, kako je rekao, od ključnog značaja za Srbiju, kao manjeg partnera, jer može da računa na podršku i pomoć kada je reč o političkim odnosima.

Dodao je da se dve zemlje pomažu u međunarodnim institucijama i da razumeju jedna drugu.

- Hvala ruskim prijateljima što uvek imaju vremena da saslušaju i razumeju težinu pozicije u kojoj se Srbija u političkom smislu danas nalazi - rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji, posle razgovora sa Medvedevim.

Medvedev je potvrdio da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju po pitanju Kosova i njenog teritorijalnog integriteta, polazeći od Rezolucije Saveta bezbednosti UN 12 44.

Medvedev je, nakon sastanka, rekao:

- Poznat vam je stav Rusije. On je zasnovan na Rezoluciji SB UN 1244 i na onome što smo uvek govorili našim srpskim prijateljima - mi polazimo od pune podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Od toga ćemo polaziti i dalje. Prisno sarađujemo po mnogim pitanjima i mirno gledamo na odluke naših srpskih prijatelja prema EU - rekao je Medvedev.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar