Izvor:
09.05.2016 u 18:13
0

SRBIJA JE ODGOVORNA: Značajno doprinosimo rešavanju migrantske krize

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Međunarodnog centra za razvoj migracione politike Mihael Špindeleger saglasili su se danas da je, kako za države članice EU, tako i za kandidate važno da se zauzme jedinstven stav kod donošenja važnih odluka u oblasti migracija.

Joksimović je, u razgovoru sa tim austrijskim političarom, naglasila da se Srbija zalaže za sveobuhvatno evropsko rešenja i da Austrija može da računa i dalje na partnerski odnos i odgovorni pristup Srbije migranstkoj krizi.

Srbija je, ukazala je ona, pokazala da je reagovala adekvatno i u evropskom duhu.

Ministarka je takođe naglasila da je oblast migracija još jedan od razloga zašto je potrebno da Srbija otvori pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa EU.

Joskimovićeva i Špindeleger su razgovarali i o konkretnim i daljim koracima pomoći koje može da pruži Međunarodni centar, posebno o onim koji bi bili sprovođeni na nivou lokalnih zajednica u cilju nalaženja održivih rešenja integracije.

Oni su ocenili su da je od izuzetnog značaja razmena iskustava, ekspertiza i znanja među članicama Međunarodnog centra za razvoj migracione politike.

Tanjug
Foto: Twitter/ekathimerini

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter