11°C

Beograd

DAČIĆ ISPRED STRANKE: U naredne dve nedelje IZBOR RUKOVODSTVA!

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će u naredne dve nedelje biti održana sednica Glavnog odbora stranke na kojoj će biti izabrano njeno najuže rukovodstvo.

U izjavi za medije, on je dodao da, međutim, još nije "prelomio" koliko će SPS imati potpredsednika.

- O tome još treba da porazmislim. Takođe, dok ne budu izabrani, odlučiću da li će se, kao i prošlog puta, na mestu zamenika predsednika smenjivati na svakih šest meseci. Nikakvi pritisci ne mogu da utiču na mene - rekao je Dačić, koji je 22. decembra prošle godine na kongresu stranke četvrti put izabran za predsednika SPS-a.

Mediji navode da je najbliži mestu potpredsednika Ðorđe Milićević, aktuelni potpredsednik Skupštine Srbije, kao i da se može očekivati izbor nekog kandidata sa juga zemlje.

Takođe, navodi se da će potpredsednici imati veliku odgovornost u predstojećoj izbornoj kampanji i da će svaki biti zadužen za određenu oblast.

Kako kaže Dačić, cilj socijalista je da na parlamentarnim izborima na proleće iduće godine ostvare najbolji rezultat, odnosno da osvoje više glasova nego 2016, kada su osvojili 420.000, odnosno pola miliona.

- Očekujem da SPS na redovnim izborima ostvari bolji rezultat nego pre četiri godine. To znači da osvojimo više od 11 odsto glasova - kaže lider socijalista.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar