20°C

Beograd

OVO JE KORIDOR O KOME SU SANJALE MNOGE GENERACIJE: Uloženo je mnogo novca, rada truda i energije! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučuć obišao je danas, pre svečanog otvaranja, poslednju deonicu Koridora 10 i istakao da je ponosan zbog završetka tog koridora o kome su, kaže, sanjale mnoge generacije.

- Koridor 10 omogućiće bezbedno putovanje, ali i dalji ekonomski razvoj - rekao je Vučić.

Mnogo novca, rada, truda i energije je uloženo u izgradnju Koridora 10, ukazao je on i zahvalio i čestitao svima koji su vredno i uspešno obavili svoj posao.

Auto-putevi pored bezbednosti znače, kaže, i više inevsticija, fabrika, radnih mesta i privući će sve više putnika.

- To je za nas od ključnog značaja za rast ekonomije. Rastu nam prihodi za puteve, zato u investicioni plan možemo da ubacimo i 900 miliona evra za oko 5.000 kilometara lokalnih puteva - rekao je Vučić.

Kao što je sada jug Srbije umrežen auto-putevima i kao što su sada povezani i Vranje i Leskovac i Niš i Pirot, tako će i Šumadija, naglašava, biti premeržena auto-putevima izgradnjom auto-puta Karađorđe, Moravskog koridora i auto-puta Miloš Veliki.

Dodao je da ostaje još samo da se Toplica poveže auto-putem do Prištine i Tirane.

Vučić će danas otvoriti istočni krak Koridora 10, u prisustvu bugarskog premijera Bojka Borisova, kao i premijerke Srbije Ane Brnabić, a najavio je da će deo njegovog obraćanja na svečanosti otvaranja deonice Niš - Dimitrovgrad biti, u čast Borisova, na bugarskom jeziku.

Predsednik Srbije je rekao da su svi dobrodošli na otvaranje istočnog kraka Koridora 10, uključujući i one koji, kao Boris Tadić, kritikuju, a sami nisu mogli da izvedu taj porojekat.

- Srecan sam, ovo je bio težak posao. Teško je zbog kosina i tunela od 800 metara, ali izgleda kao Švajcarska. Srecni ste kada to uradite - rekao je Vučić.

To će, uveren je, doneti novi život, energiju i nadu.

- Ovo će značiti i ljudima koji putuju, ali i za teretni saobracaj i ceo saobraćaj. Svi će sada kroz Srbiju - kazao je Vucic.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram/printscreen/
buducnostsrbijeav

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar