Izvor:
09.11.2019 u 13:43
0

VUČIĆ SE DANAS NA OTVARANJU OBRATIO NA BUGARSKOM: Razlog su Bugari koji žive u Srbiji ali i gosti! (FOTO, VIDEO)

Predsednik Srbije obratio se danas na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10 na bugarskom jeziku, pozdravljajući Bugare koji žive u našoj zemlji, kao i bugarskog premijera Bojka Borisova i članove njegove delegacije.

On je rekao da zbog Bugara koji žive u Srbiji, ali i zbog bugarskih gostiju želi da se obrati na jeziku suseda.

Vežbao sam, nemojte da se ljutite što ću mnogo puta da pogrešim da se kratko i na bugarskom obratim – rekao je Vučić uoči kratkog obraćanja, a prekinuo ga je aplauz okupljenih građana i gostiju.

– Bojko, nemoj mnogo da mi se smeješ – rekao je zatim Vučić obraćajući se bugarskom premijeru.

Vučić je tokom kratkog obraćanja na bugarskom ukazao na značaj deonice Istočnog kraka za odnose dve zemlje a zatim je upitao bugarskog premijera:

Bojko jesi me razumeo? – pitao je Vučić, nakon kojeg se Borisov, mimo protokola, popeo na binu na kojoj se obraćao predsednik Srbije i potvrdio:

Vrlo lepo – rekao je Borisov, nakon čega su se dvojica predsednika srdačno zagrlila, a Vučić se zahvalio građanima na podršci za izgradnju ove deonice i poručio da će Srbija živeti još bolje.

Prethodno je Vučić uoči kratkog obraćanja na bugarskom jeziku, precizirao prevod govora bugarskog premijera, koji je govorio pre njega.

Vučić je rekao da će Srbija, imati pristup lukama Burgas i Varna, zahvaljući današnjem otvaranju koridora i da je Borisov to naveo u svom govoru.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter