14°C

Beograd

LICEMERNA MASKA VOJINA ĆETKOVIĆA: Glumio Nemanjića, a smeta mu Republika Srpska

Glumac Vojin Ćetković, koji je sa sa svojim kolegom i prijateljem Dejanom Lutkićem sinoć napustio binu na Svečanoj akademiji u Nevesinju jer su mu smetala obeležnja Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, zaboravio je da je glumio u velikom srpskom istorijskom TV spektaklu "Nemanjići, rađanje države". Da sve bude još neverovatnije posle njegovog bestidnog poteza na proslavi Mitrovdana - slave Grada Nevesinja, u seriji je tumačio lik Stefana Nemanje, rodonačelnika srpske države.

I, samo nepunih godinu dana posle uloge Nemanjića, Ćetković je zgazio obeležja Republike Srpske, koja se krvlju svog naroda i uz neverovatnu hrabrost odbranila i sačuvala postojanje Srba s druge strane Drine. Pre napuštanja Svečane akademije, i ucenjivačkog zahteva organizatorima da uklone obeležja, mogao se samo prisetiti kako se Stefan Nemanjić borio da bi Srbi dobili svoju državu i svoja obeležja.

Da sve bude još tužnije, "veliki borac protiv obeležja Srba iz RS", glumac Ćetković je poreklom iz Kruševca, iz slavnog Lazarevog grada, prestonici kneza Lazara, koji se prkosno i hrabro suprotstavio velikoj osmanskoj vojsci.

Licemerno, Ćetković je najnoviju ulogu borca protiv RS pokušao da opere ljubavlju prema Nevesinju, a u svoju odbranu je čak umešao i pokojnog Nebojšu Glogovca, inače svog kuma.

- Svaki put u Nevesinje dolazim s posebnim osećanjem. Sa radošću sam na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govorim poeziju povodom Dana opštine - rekao je glumac u stilu "nisam ja ništa učinio".

Ali, tokom svoje karijere glumio je mnogo likova slavne prošlosti koji su obeležili Srbiju i srpstvo - Lazu Kostića, kneza Lazara...

Pa neka mu je na čast. On je, stvarno, samo glumio. Za honorar.

Happytv.rs
Foto: YouTube/ RTS/ Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar