Izvor:
06.11.2016 u 19:32
0

Popović hitno zahteva; Vladu Srbije poziva da zaštiti dečaka, koga je silovao migrant!

Predsednik SNP Nenad Popović pozvao je Vladu Srbije da zaštiti integritet srpskog dečaka koga je u Austriji silovao migrant.

Popović je zatražio od Vlade i da hitno od austrijskih državnih institucija zatraži zvanično objašnjenje na osnovu čega je Viši sud u Austriji doneo odluku da poništi presudu za silovanje koje je izvršio "agresivni i obesni" migrant iz Iraka.

"Odluka Višeg suda u Austriji da poništi presudu migrantu koji je silovao dečaka srpskog porekla u Beču, opravdava nasilje, razvrat i pedofiliju i afirmiše ih kao nove zajedničke vrednosti Evropske unije. Da li Srbija zaista treba da ide u takvu Evropsku uniju gde bez kazne prolaze oni koji siluju decu", navodi Popović u saopštenju.

On ocenjuje i da oštra reakcija predsednika Rusije Vladimira Putina, kojom je osudio odluku Višeg suda u Austriji da poništi presudu migrantu za silovanje srpskog dečaka, predstavlja snažnu potvrdu ispravnosti politike SNP prema pitanjima migrantske krize i evropskih integracija.

Popović međutim ukazuje u saopštenju da se ne sme dozvoliti da predsednik Rusije bude jedini koji je podigao glas protiv nepravde nanete silovanom srpskom dečaku i njegovoj porodici, a koja ukazuje na gaženje elementarnih načela ljudskih prava i demokratije u Evropskoj uniji.

Popović smatra da se migrantska politika Evropske unije vodi na štetu evropskih naroda, jer se migrantima dozvoljava da budu iznad zakona.

"Migranti prelaze granice bez osnovnih identifikacionih dokumenata, ne podležu bezbednosnim proverama, vrše najteže oblike nasilja, kao što je slučaj silovanja dečaka u Austriji, znajući da će za svoja krivična dela biti abolirani. To je politika koja urušava temeljne vrednosti evropske civilizacije i preti da čitav evropski kontinent uvede u trajno stanje panike i straha", upozorio je Popović.

Sudije Višeg suda u Austriji su 20. oktobra stavili van snage presudu izrečenu u junu protiv Iračanina koji je silovao dečaka od 10 godina.

Naime, prva instanca je osudila Iračanina na šest godina zatvora, a Viši sud je sada naložio delimično ponavljanje suđenja.

Sudije Višeg suda smatraju da je bilo propusta prilikom izricanja presude.

Silovanje se dogodilo krajem prošle godine, ali je to obelodanjeno tek u februaru ove godine.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter