Izvor:
13.11.2019 u 18:22
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zakon može da se menja, ali nema tolerancije!

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je, povodom najava da bi se na pojedinim deonicama auto-puteva mogla tolerisati brzina od 150 kilometara na sat, da nema ništa protiv da se menja Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, ali da tolerancije na prekoračenje brzine neće biti.

– Mi smo zahvaljujući povećanom broju kilometara autoputeva koje smo napravili, već pomerili ograničenje brzine sa 120 na 130 km/h. Nemam ništa protiv da se menja zakon, ali imam protiv bilo kakve tolerancije na kilometre – rekla je Mihajlovićeva.

V. d. direktora ''''Putevi Srbije'''' Zoran Drobnjak izjavio je prošle sedmice da će to preduzeće predložiti MUP-u da se na auto-putevima toleriše prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat, što znači da će na određenim delovima auto-puteva biti dozvoljena maksimalna brzina i do 150 kilometara na sat.

Drobnjak je objasnio da to znači da će se na delovima auto-puta gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter