Izvor:
14.11.2019 u 09:32
0

PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE SE NAOŠTRIO: Spreman da postanu EKONOMSKI CENTAR za nove biznise u Evropi! (FOTO)

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev. poručio je da je njegova zemlja sa novim vladinim politikama, planom za ekonomski rast, kao i putem podrške Fonda za inovacije spremna da postane ekonomski centar za nove biznise u ovom delu evropskog kontinenta.

– Pred nama su poslednji koraci do punopravnog učlanjenja u NATO a to će biti dokaz o bezbednoj ekonomskoj klimi, stabilnosti i održivosti biznis kapitala – rekao je Zaev na otvaranju samita Macedonia 2025.

Zaev je naglasio da je samit "Macedonia 2025." svojevrstan most koji je povezao biznis zajednicu sa makedonskom biznis dijasporom i istakao da su organizatori ovog skupa posvećeni sveobuhvatnom ekonomskom razvoju Severne Makedonije.

„Mi kao vlada stalno radimo da omogućimo našoj biznis dijaspori uslove za otvaranje nova radne mesta“, naglasio je makedonski premijer.

Kako je kazao, iako je u poslednjih 10 godina dosta mladih napustilo tu zemlju, u Severnoj Makedoniji postoje još mnogo uspešnih koji svakodnevno rade marljivo za bolje sutra.

„Mladima je sada više nego potrebno da shvate da je sada moguće uspeti i kući“, rekao je Zaev.

On je takođe podsetio na sastanak sa liderima Srbije i Albanije Aleksandrom Vučićem i Edijom Ramom povodom kreiranja jedinstvenog ekonomskog prostora između ove tri zemlje i rekao da će takva inicijativa dodatno unaprediti bolje sutra za sve nas u svim oblastima.

– Aktivno koristite sve ove mere. Budite kreativni i pokrenite nove biznise. Imamo pristup do evropskog tržišta sa preko 650 miliona građana – naglasio je on.

On je poručio predstanicima kompanija na samitu Macedonia 2025, da su oni, kao političari, tu da pomognu biznis i građane, te da slobodno u saradnji sa vlastima pokreću nove inicijative.

– Repiublika Severna Makedonija je zatvorila sva goruća pitanja. Mi smo pre ostvarivanja strateških ciljeva za učlanjenje u NATO i EU. Nema više nesigurnosti, ubrazamo reforme, i poštujemo potrebe društvam – poručio je Zaev.

On je pozvao mlade da idu u instranstvo, da se školuju i usavršavanju, ali da se vrate nazad, da grade u njihovoj zemlje, a da će im političari pomoći u tome.

– Brojke koje danas pokazuje makedonska ekonomija zaista ulivaju nadu. Ovaj samit je svakako u prilogu aspiracija naše zemlj – , zaključio je Zaev.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva / Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter