Izvor:
14.11.2019 u 11:22
0

POSLANICI U KLUPAMA: Na dnevnom redu Rama, malverzacije…

Na početku današnje sednice narodni poslanici postavljali su pitanja, a teme koje su ih interesovale ticale su se finansiranja televizije N1, nevladinih organizacija, "malverzacija" Marka Bastaća, reagovanja najvišeg državnog vrha na izjave albanskog premijera Edija Rame…

Posalnik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, navodeći da je u Srbiji od 2000. godine primetno delovanje nevladinih organizacija koje, kako kaže, otvoreno rade protiv naše zemlje, rekao je da postoje podaci i odakle se finasnsiraju, odnosno iz inostranstva, ali i iz budžeta Srbije.

Istakao je da se za njih iz budžeta Srbije izdvaja 10 milijardi dinara iako, kako kaže, otvoreno rade protiv našeg naroda.

Pitao je šta će da uradi Vlada povodom tog pitanja i dodao da je primetno da su oni "jedni od naših najvećih neprijatelja".

"Vlada bi trebalo da napravi regulativu po tom pitanju. Poznato je da u SAD i Rusiji sve organizacije koje se finansiraju iz inostranstva se označavaju kao agenti stranih interesa", kazao je Šešelj i dodao da je potrebno da se konačno kaže šta je strana agentura, kao i šta su njihovi zadaci.

Poslanik Ðorđe Vukadinović ponovio je pitanje koje se tiče reakcija najvišeg političkog vrha Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, na izjave albanskog premijera Edija Rame, koji je i na susretu Srbije, Severne Makedonije i Albanije, na zajedničkoj konferenciji za štampu kazao da smatra da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i govorio o brisanju granica između Albanije i Kosova.

– Rami to nije prvi put, on to radi neprestano, a posebno voli da tako nešto kaže kada su prisutni srpski zvaničnici. Znam da se nekada nešto mora progutati, ali Rama nije predstavnik neke od velikih sila – kazao je Vukadinović i preporučio srpskim zvaničnicima da pošalju poruku Rami da se ne slažu sa tim što govori ili da ubuduće u tim momentima napuste konferenciju.

Upitao je najviši državni vrh Srbije da li će nešto preduzeti, bez obzira na razliku u stavovima, na takve nediplomatske poteze. Vukadinovih je upitao i Ministarstvo saobraćaja da li zaista izduvni gasovi iz automobila sa evro 3 motorima predstavljaju problem za životnu sredinu ili je nešto drugo po sredi kada je u pitanju zabrana uvoza takvih automobila i onih koji imaju niže standarde.

Smatra da se krenulo od pogrešnog kraja, odnosno da se udara na standard građana, a minimalno se rešavaju problemi zagađenja.

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović postavio je pitanje MUP-u i Tužilaštvu šta će uraditi sa Markom Bastaćem čovekom, za kojeg kaže da postoje opravdane sumnje na osnovu mnogih svedoka, da je učestvovao u više malverzacija.

– Ljudi koji su učestvovali u njegovim aferama govore da je uvećavao bogatstvo iz godine u godinu, a kao način navode da je to činio tako što je pljačkao investitore na Starom gradu, sve one koji zapošljavaju – kazao je Filipović.

Dodao je da je Bastać pljačkao investitore i tako što je za nelegalnu gradnju uzimao desetine hiljada evra mita.

Takođe, upitao je i šta je sa novcem koji je "ispumpavan iz sportskog centra Milan Gale Muškatirović u toku 2018. godine".

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Ðurić pitao je kada će da bude raspisan novi konkurs za javne beležnike, za koje navodi da ih nema dovoljno u Srbiji.

Poslanik Pokreta socijalista Ðorđe Komlenski postavio je pitanja za MUP i BIA da li postoji veza između 1.400.000 evra koje su uplaćene firmi Ki konekšn, čiji je jedan od osnivača Jugoslav Chosić.

Interesovalo ga je i da mu odgovore da li ima veze između toga i načina na koji funkacioniše televizija N1 u Srbiji, sa njenim programom i uredničkim stilom. Komlenski je naveo i da se ta televizija finansira sredstvima iz Albanije, preko Kosova i Metohije i iz američke ambasade i pozvao BIA-u da, u interesu Srbije, proveri te podatke.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter