Izvor:
14.11.2019 u 18:13
0

NEMAC PRATI PRIŠTINU Peter Bajer novi izvestilac za Kosovo u SE

Parlamentarna skupština Saveta Evrope čestitala je Peteru Bajeru izbor za novog izvestioca za Kosovo.

– Čestitamo Peteru Bajeru iz Nemačke što ga je Politički komitet Parlementarne skupštine Saveta Evrope izabrao za izvestioca o situaciji na Kosovu – napisano je na Tviteru Saveta Evrope.

U Strazburu napominju da se Kosovo pominje u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednopsti UN bez prejudiciranja statusa. Dodaje se i da neće biti zvaničnog saopštenja Saveta Evrope povodom ovog izbora.

Odlazeći šef kosovske diplomatije, Bedžet Pacoli, tvrdi da nijedno drugo rešenje osim izbora Nemca, Petera Bajera, za izvestioca PS SE za Kosovo ne bi bilo prirodno. Pacoli je ranije izrazio strahovanja da bi za izvestioca PS SE mogao biti izabran Rus, Aleksej Kondratjev i da Priština sa njim ne bi sarađivala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter