Izvor:
15.11.2019 u 11:59
0

VUČIĆ IZNEO SJAJNE PODATKE: Srbija je DRUGA u Evropi po rastu BDP-a!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija druga u Evropi po rastu BDP-a u trećem kvartalu ove godine, što se odražava i na rast primanja.

Vučić je, u izjavi novinarima, da još nema podataka za sedam zemalja, ali one nisu sigurno imale veći rast.

Srbija je iza Mađarske, čiji je rast u trećem kvartalu iznosio 4,8 odsto, a naš je 4,7 procenata. Poljska i Litvanija imaju rast od 4,1 odnosno 4,2 odsto – ukazao je on.

Vučić je rekao da je projekcija Narodne banke za rast BDP-a za ovu godinu povećana sa 3,5 na 3,6 odsto.

Očekujemo da će rast BDP ove godine biti najmanje 3,8 odsto, ali Jorgovanka Tabakovcih mora uvek da bude konzervativna u rpocenama – rekao je Vučić očekujući da budemo prvi u Evropi u poslednjem kvartalu po rastu BDP-a.

Istakao je da ti podaci najbolje govore o dobrom razvoju naše privrede.

Kazao je da je privreda u poslednjih šest meseci najbrže napredovala, i to će građani osetiti po svojim džepovima.

Penzionerima posle jednokratne pomoći u iznosu od 5.000 dinara, očekuje uvećanje penzija, a oni su i najzasluzniji za uspeh reformi. Zaposleni će 10.decembra na platama za novembar dobiti drastično uvećanje – dodao je on.

Posle toga, rekao je, da će privredni rast pokušati da se primeni i na minimalne zarade.

Srećan sam jer ovi brojevi predstavljaju sliku koja najbolje govori o napretku. Teško je protiv činjenica se boriti – poručio je on.

Izvor: Tanjug
Foto: buducnostsrbijeav/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter