Izvor:
20.11.2019 u 13:25
0

BRNABIĆ: Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sporazuma i da to ne dovodi u pitanje.

Brbabić je rekla da se to neće ni dovoditi u pitanje dok god tri konstitutivna naroda u okviru BIH ne odluče da otvore tu temu.

"Do tog trenutka mi ćemo biti garant Dejtonskog sporazuma", rekla je Brnabić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje povodom 24. godišnjice Dejtonskog sporazuma.

Sutra se navršava 24 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Dejtonskim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH.

Dejtonski sporazum, nakon tronedeljnih pregovora, parafirali su tadašnji predsednici, Srbije Slobodan Milošević, takozvane Republike BiH Alija Izetbegović i Hrvatske Franjo Tuđman.

Tanjug.rs
Foto: Instagram (Ana Brnabić/printscreen)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter