BRNABIĆ I DIREKTOR MEĐUNARODNOG KOMITETA CRVENOG KRSTA ZA EVROPU: Postoje niz problema sa kojima se Srbija suočava u procesu traganja za nestalima!

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta za Evopu i Centralu Aziju Martinom Šupom i tom prilikom istakla niz problema sa kojima se Srbija suočava u procesu traganja za nestalima na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ona je istakla da bi bila dragocena pomoć te međunarodne organizacije kada je reč o razmeni informacija o nestalim licima.

Brnabić i Šup su razgovarali o daljem nastavku dobre saradnje, razmeni informacija i planovima u narednom petogodišnjem periodu, sa posebnim akcentom na pomoći te svetske organizacije u pronalaženju nestalih osoba iz vremena sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Direktor MK CK Šup saglasan je sa srpskom premijerkom da je neophodan nastavak već dobro uspostavljene saradnje, rekavši da obe strane rade izuzetno težak i važan posao.

On je naveo da u narednom periodu, nakon Beograda, planira da poseti i Prištinu, Zagreb i Sarajevo, istakavši da su porodice nestalih u čitavom regionu povezane u zajedničkoj patnji.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, kao i specijalni izaslanik predsednika Republike za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom Veran Matić.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro