20°C

Beograd

OVO JE RUSKI ŠPIJUN: POTPUKOVNIK na snimku obaveštajcem iz Rusije!

OGLASIO SE NAČELNIK UPRAVE ZA ANALITIKU BIA: Ruski obaveštajac je VAN SRBIJE!

Na snimku se sa Georgijem Klebanom sastaje jedan potpukovnik Vojske Srbije.

Muškarac na snimku sa ruskim obaveštajcem Georgijem Klebanom, čije je objavljivanje 17. novembra pokrenulo aferu "Ruski špijun" je identifikovan kao srpski potpukovnik Z. K.

Takođe, ovo nije jedini snimak na kom je on akter. Snimak je nastao decembra 2018. godine u Zemunu i nije jedini do kog su došle srpske obaveštajne službe. Po nezvaničnim saznanjima, na tim snimcima Z. K. nije jedina osoba, nego je snimljeno više njih.

Snimak sa ruskim obaveštajcem objavljen je 17. novembra na "Jutjubu", a na njemu se vidi kako ruski obaveštajac, identifikovan kao Georgij Kleban, dobija crvenu kesu od "srpskog visokog zvaničnika sa činom oficira", a zauzvrat mu daje kesu u kojoj se nalazi koverta sa novcem.

Autentičnost snimka potvrdila je i BIA, a predsednik Aleksandar Vučić je naložio Vojno-bezbednosnoj agenciji da ispita ceo slučaj. Tim povodom večeras je sazvana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Da je snimak autentičan, potvrdio je sinoć i načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski, navodeći da je srpskim bezbednosnim službama poznat identitet muškarca snimljenog sa Klebanom, kao i šta je bio predmet trgovine, ali nije želeo da otkriva detalje.

RUSIJA, SRBIJA I POTENCIJALNA ŠPIJUNSKA AFERA: Šta znamo do sada?

OZBILJNA SITUACIJA ZA DRŽAVNI VRH: Predsednik Vučić pred teškom odlukom!

Izvor: Novosti.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar