Izvor:
09.11.2016 u 03:49
0

Haos u južnoj srpskoj pokrajini: Zbog sumnjive smrti opozicionara, reagovao čak i tzv. ambasador jedne od najmoćnijih svetskih zemalja!

Ambasador Velike Britanije na Kosovu, Ruajri O'Konel, zatražio je danas od vlasti Kosova hitnu i transparentnu istragu smrti aktiviste Samoopredeljenja, Astrita Deharija u pritvoru.

– Mi od vlasti Kosova zahtevamo brzu i transparentnu istragu o okolnostima njegove smrti – napisao je O'Konel na Fejsbuku.

Astrit Dehari je bio jedan od osumnjičenih za napad ručnim bacačem na zgradu Skupštine Kosova i u pritvoru se nalazio 68 dana. U subotu je umro na putu od Centra za pritvor do bolnice u Prizrenu.

Poslanik Skupštine Kosova i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti je sinoć ocenio da je Dehari ubijen, dok je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Prizrenu Sulj Hodža rekao da je uzrok smrti gušenje.

Mediji u Prištini su danas objavili svedočenje zatvorenika Nasera Makolija koji je delio zatvorsku sobu s Deharijem. On je rekao da je Deharija našao na podu ćelije, i da je u ustima imao bocu s medom koji se prodaje u kantini pritvora.

Makoli je dodao da je zatvorski čuvar odmah reagovao i pozvao lekarsku ekipu, koja mu je pružila prvu pomoć.

Dehari je danas sahranjen u naselju Zlatari u blizini Prištine. Povodom njegove smrti danas su u organizaciji Samoopredeljenja održani komemorativna sednica i protestna povorka ulicama Prištine.

Beta
Foto: Twitter/LVetevendosje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter