Izvor:
25.11.2019 u 11:29
0

ŠARČEVIĆ UZ KOLEGU IZ VLADE: Priča o doktoratu Malog je obojena politikom! Ostavka nije potrebna! (FOTO)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao da podnese ostavku, te dodaje da je priča o doktoratu Malog "obojena politikom".

Dodaje da postoji mnogo primera akademske nečestitosti, a da se sada samo govori o doktoratu Malog.

Imam utisak da se cela priča oko doktorata Siniše Malog obojila politikom. Njegovo je moralno pravo kako će on da postupi. Ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo kao građanin da dam svoje mišljenje – istakao je Šarčević na pitanje novinara.

Šarčević je rekao da ne bi dovodio u pitanje ono što Mali radi, jer smatra da obavlja odličan posao, te da su odvojene stvari ono što Mali obavlja kao ministar i njegovo usavršavanje kao akademskog građanina.

Veoma sam zadovoljan, kao resorni ministar, jer je ove godine prosveta dobila 7,36 odsto. Dakle, razumeo je da prosveti treba više i to je odlično – naveo je Šarčević.

Prema njegovim rečima, najveća greška Malog je to što nije predstavio "sve ono što je dobro iz njegovog doktorata".

Dodaje da se "Pandorina kutija" otvorila i da će sada "gomila slučajeva da ispliva".

Kako kaže, postoje slični dokazi za ljude koji su upućivali na ovaj slučaj, te da njihovi radovi "ne odgovaraju doktoratu".

U ovom slučaju, posledice bi trebalo da snose oni koji su dozvolili da se politika meša u visoko obrazovanje. Onog dana kada je neko ušao u zgradu Filozofskog fakulteta kako bi se obratio građanima, prekršeno je pet zakona. Zabranjeno da se neko obraća iz ustanove. Slična je situacija sa protestima studenata i Rektoratom. Kada je neko sa Ekonomskog fakulteta tražio da se ljudi politički izjasne, preko fakultetskog mejla, prekršio je zakon – rekao je Šarčević.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter