Izvor:
27.11.2019 u 12:28
0

VUČIĆ ČESTITAO NOVOJ KOMISIJI Nadam se da će naš evropski put biti ostvariv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoj Evropskoj komisiji, uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.

Vučić je čestitao predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varhejijui drugim evropskim komesarima, nakon što je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.

NEMICA NOVI MANDATAR: Ursula fon der Lajen na čelu Evropske komisije!

– Čestitam vam na poverenju koje su vam danas ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva. Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život – poručio je Vučić.

On je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da ćemo, kao zemlja kandidat, uvek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

– Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja. Zato nas je obradovalo to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji. Zato se nadam da ćete naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom vašeg mandata, uz vašu podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju ćete rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije – naveo je Vučić.

PROGRAM NOVE EVROPSKE KOMISIJE: Naša vrata su otvorena za Zapadni Balkan!

U isto vreme, Srbija će, promovišući politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak regiona, navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter