OČI U OČI SA PUTINOM Plan posete Vučića predsedniku Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji "Bočarov ručej".

Dvojica predsednika će, prema Tanjugovim informacijama, najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti sa delegacijama na radnom ručku, koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

Po završetku sastanka, Putin i Vučić trebalo bi da se obrate medijima.

Ovo će, inače, kako je ranije rekao predsednik Vučić, biti njegov 17. sastanak sa predsednikom Rusije, a treći za godinu dana.

Putin je početkom godine boravio u zvaničnoj poseti Beogradu, a predsednik Vučić u Moskvi krajem prošle godine.

Kako je Aleksandar Vučić izjavio posle prošlonedeljnog razgovora sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandrom Gruškom u Beogradu, susret sa Vladimirom Putinom očekuje sa velikom nadom.

Glave teme, prema očekivanjima, biće bilateralna saradnja dve zemlje, aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i put ka rešenju tog pitanja.

Kako Vučićeva poseta dolazi nedugo posle otkrivanja afere "ruski špijun", to će, sigurno je, biti jedna od tema razgovora dvojice predsednika.

Vučić je ovih dana više puta podsećao na prijateljske odnose sa Rusijom i njenim predsednikom Putinom, na zahvalnost koju Srbija duguje Rusiji za razumevanje naših nacionalnih interesa, za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama, ali i istakao da on sa Putinom uvek razgovara otvoreno o svemu.

On je sam rekao da je, po izbijanju afere, pitao "ruske prijatelje - zašto?".

Tema obaveštajne afere, je, kako je sam rekao, iz delokruga "razgovora u četiri oka".

A tema za otvoren razgovor, s obzirom na aktuelne međunarodne okolnosti, geostrateške interese, situaciju u EU, regionu, poziciju Srbije i Rusije, pritiske i očekivanja - ima mnogo.

Predsednik Vučić u Moskvu ide sa čvrstim stavom o političkoj samostalnosti i vojnoj neutralnosti, opredeljenosti za evropski put, ali i spremnosti za saradnju sa svima koji žele obostrani ekonomski napredak i prosperitet, te sa stavom da Srbija želi rešenje za Kosovo i Metohiju, ali da neće odustati od svojih interesa.

Na podršku računa i kako je nedavno rekao: "Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu".

Izvor: Tanjug

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro