Izvor:
06.12.2019 u 16:38
0

DAČIĆ: Krivična prijava protiv Vučića je još jedna prljava igra Prištine!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je podnosenje krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jedna prljava igra Prištine, koja pokazuje da oni ne zele nikakav dogovor sa Srbijom, već samo dalje zaostravanje situacije.

Dačić je podnošenje krivične prijave u Prištini ocenio i kao "vrhunac ludila i licemerja".

Ceo svet zna da u Račku nisu ubijeni civili već pripadnici OVK, da je Vilijem Voker nametnuo priču u zločinu nad civilima, da su Klinton i Olbrajtova govorili o masakru, iako to nije potvrđeno ni istragom Helen Rante – naglasio je Dačić.

On je ukazao da je čak i Haski tribunal odustao od te tačke optuznice protiv Slobodana Miloševića i da je ta laž o masakru nad civilima iskorišćena kao neposredno opravdanje za agresiju i bombardovanje Srbije.

Ta lazna država Kosovo je svoju propagandu bazirala na lažima i nikakve krivične prijave ne mogu to da izmene – istakao je Dačicć.

On naglašava da nijedan međunarodni sud nije nikada presudio da je bio u pitanju, kako oni kažu, masakr nad civilima.

Uostalom, na njihovim rukama su pronađene barutne čestice, što je dokaz da su koristili vatreno oružje, odnosno da nisu bili civili nego pripadnici OVK – naveo je Dačić i upozorio da je zbog svega toga Pristina danas najveća pretnja za mir i stabilnost regiona.

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je ranije danas podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova „zbog negiranja zločina i masakra u Račku", potvrdio je advokat Tom Gaši.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter