Izvor:
07.12.2019 u 10:18
0

VUČIĆ ISTIČE: Sad imamo dovoljno snage za odvraćanje od agresije!

Obezbeđivanjem novih helikoptera nasa vojska će imati dovoljne snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera Vojske Srbije, među kojima su i ruski Mi-35.

– Srbija ovo nikada nije imala", naglasio je Vučić i čestitao Vojsci Srbije i građanima – rekao je Vučić.

Istakao je da su najbavljeni najmodernijij jurišni helikopteri Mi 35 za koje kažu da teško da imaju premca u svetu i zahvalio ruskim prijateljima što nam pomažu da ih sklopimo.

Vučić je dodao da javnost može da vidi na tim helikopterima i opremu i rakete, topove 234 milimetara i vođene i nevođene rakete i drugo.

Predsednik je naveo da helikopteri Mi-17 mogu da dejstvuju i u slučaju požara, kao i da te letelice mogu da prevoze specijalce za desante i slično.

Kako je rekao, poslednji od helikoptera H154 su stigli pre nekoliko dana.

– Naši vojnici ne žive samo za plate – istakoa je Vučić i dodao da te plate iz godine u goidnu rastu.

Kako je rekao, pripadnici naše vosjke su uvek živeli za svoju Srbiju i za ono na čemu rade.

– Mislim da nikada nismo imali ovoliko helikoptera, jedino u vreme bivše Jugoslavije smo mogli da kazmeo da imamo toliko helikopetera i modernu i ubojitu eskadrilu helikoptera kao danas".

Vučić ističe da je to tako ne zato što njegovi prethodnici nisu voleli Srbiju, već zato što je zemlja rešila pitanje javnih finansija zahvaljujući teškim reformama.

– Kada pogledate kako mašine izgledaju, jasno je zašto kažu da su strah i trepet i zašto ih nazivaju đavolje kočije. One za nas to nisu, već da čuvaju naše nebo – rekao je Vučić i dodao da je srećan i ponosan što su u sastavu Vojske Srbje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter