Izvor:
10.12.2019 u 19:31
0

BRNABIĆ U BUENOS AJRESU: Argentina je uvek štitila integritet Srbije!

Argentina je važna zemlja u međunarodnim odnosima i zemlja koja je uvek štitila nas i štitila principe međunarodnog prava i pravde, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Buenos Ajresu, posle ceremonije inauguracije predsednika Argentine Alberta Fernandeza.

Prema premijerkinim rečima, njeno prisustvo na inauguracija novog predsednika Argentine pokazatelj je zaista bliskih odnosa između naše dve zemlje, kao i naše spremnosti da uložimo vreme i energiju u dalji razvoj ovih odnosa.

Brnabić, koja je i lično čestitala predsedniku Fernandezu početak mandata na mestu šefa države, rekla je da je na jučerašnjem sastanku sa ministrom inostranih poslova zahvalila Argentini na "ogromnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje".

Premijerka je podsetila da je juče u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića uručila zlatnu medalju za zahvalnost bivšoj ministarki inostranih poslova Suzani Ruiz Cheruti, koja je u ime Argentine u Međunarodnom sudu u Hagu "branila princip teritorijalnog integriteta i suvereniteta i međunarodnog prava i borila se briljantno pravnički protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

Brnabić je naglasila da Srbiju i Argentinu spaja više od devet decenija prijateljstva, partnerstva, diplomatskih odnosa, i da ćemo nastaviti u to da ulažemo u budućnost, navodeći da Srbija i njeni građani nikada ne zaboravljaju ono što druge prijateljske zemlje urade za nas.

Izvor: Tanjug
Foto: srbija.gov.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter