Izvor:
25.04.2016 u 15:11
0

BEČKI STANDARD: Vučić ubedljivom pobedom POKAZAO DOMINACIJU!

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je i na ovim izborima u Srbiji ubedljivom pobedom pokazao dominaciju, i sam, ili sa koalicionim partnerima, formiraće vladu i nastaviti proces evropske integracije i ekonomske reforme, ocenjuje bečki dnevnik "Standard".

List ukazuje da je, kao već 2014, Vučić i ovaj put pokazao svoju dominaciju, pošto je njegova SNS pobedila sa, prema privremenom rezultatu, 49,7 odsto glasova i time je osvojila apsolutnu većinu.

Prema navodima austrijskog lista, svaki slabiji rezultat u SNS bi bio posmatran kao poraz.

Da li će u srpskom parlamentu biti tri ili sedam stranaka neće ništa promeniti u unutrašnjoj i spoljno politici, ocenjuje "Standard".

Vučić će sam, ili sa koalicionim partnerima formirati vladu i nastaviti proces evropske integracije i ekonomske reforme u duhu Svetske banke i MMF-a, naveo je bečki dnevnik.

Predviđeni cilj Vučić je postigao, a to je da je dve godine pre kraja mandata svoje vlade obezbedio novi četvorogodišnji mandat, piše "Standard“.

Bečki dnevnik prenosi da je dosadašnji koalicioni partner SNS, SPS osvojio oko 11,6 odsto glasova, i da je uprava stranke zadovoljna, jer su svaki dvocifreni rezultat partijski funkcioneri uoči izbora ocenili kao uspeh.

Istovremeno, list ukazuje da će ultranacionalistička SRS nakon četiri godine ponovo ući u parlament.

Iako je redosled prve tri stranke već ranije bio poznat, do kasnih sati bilo je zanimljivo, jer su četiri stranke do kasno u noć bile oko cenzusa, naglašava dnevnik.

"Standard" ukazuje i da je jasno da je u Vojvodini došlo do smene sa vlasti DS, koju list naziva "poslednjim bastionom srpske opozicije".

Tanjug
Foto: Twitter/avucic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter