Izvor:
22.11.2016 u 18:24
0

BURA OKO NAVODNOG DRŽAVNOG UDARA NA SUSEDNU DRŽAVU SE NE STIŠAVA: Crna Gora traži od Srbije izručenje trojice njenih državljana

Crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo je od Srbije izručenje trojice njenih državljana, Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića i Miloša Jovanovića, koji su okrivljeni da su deo organizovane kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra.

Od državnih organa Rusije, takođe, kako prenosi list "Pobjeda", zatraženo je saslušanje državljana te zemlje, Eduarda Vladimiroviča Širokova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji se terete kao čelnici kriminalne organizacije čiji cilj je bio da izazovu krvoproliće i trajno destabilizuju državu Crnu Goru.

O učešću Rusa otvoreno je govorio Aleksandar Sinđelić, državljanin Srbije, osumnjičen kao jedan od kolovođa planiranog terirističkog napada u Crnoj Gori, a koji se nalazi u pritvoru u Spužu. Sinđelić je, takođe, kako je ranije objavljeno, progovorio i o učešću funkcionera opozicinog Demokratskog fronta (DF) u planiranoj realizaciji terorističkog plana.

Predstavnici DF su više puta ranije ocenili da je, kako kažu, navodni teroristički plan deo režije crnogorske vlasti, radi obezbeđenja za nju povoljnog ishoda parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra. Takođe, DF je zapretio i bojkotom rada Skupštine, pa i uličnim protestima, ukoliko bi tužilačka istraga u vezi sa pomenutim planom bila nepovoljna za taj politički savez.

Novosti.rs
Foto: Ilustracija Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter