Izvor:
22.11.2016 u 21:40
0

GUBITAK ZA SRPSKU DIPLOMATIJU: Preminuo ambasador naš u Keniji Ivan Živković

Ambasador Srbije u Keniji Ivan Živković (69) preminuo je pre dva dana u ovoj zemllji, potvrđeno je "Blicu" u Ministarstvu spoljnih poslova. Živković je preminuo u bolnici "Aga Kan", gde je primljen zbog komplikacija sa disanjem.

Predsednik Kenije Uhuru Keniata uputio je saučešće predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zbog smrti ambasadora.

On je kazao da je Živković, od kada je došao u Keniju, vrlo naporno radio na tome da poboljša bilateralne i trgovinske odnose dve zemlje.

On je naveo da je Živković bio veliki zagovornik obrazovanja, čiji je rad doprineo tome da se u velikoj meri poveća broj stipendija koje vlada Srbije dodeljuje mladim Kenijcima.

Kako navode kenijski mediji, Živković će ostati upamćen i po tome što se zalagao za rešavanje problema izbeglica. Pre Kenije, ambasador Ivan Živković je službovao u Burundi, Komori, Eritreji, Ruandi, Somaliji i Ugandi.

BKTV
Foto: Arhiva Happy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter