Izvor:
23.11.2016 u 19:18
0

PREDSEDNIK SRPSKE VLADE NAJAVIO: Ako kandidat SNS izgubi na izborima za predsednika Republike, povlačim se!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je za zagrebački Globus da nema nameru da se kandiduje na predsedničkim izborima. On je kazao da u slučaju da kandidat njegove SNS izgubi – ne bi ostao na mestu predsednika vlade.

Na pitanje šta bi se moglo dogoditi ako kandidat SNS izgubi izbore i da li bi podneo ostavku, Vučić je rekao da ni pod kojim uslovima ne želi menjati svoju politiku i svoj program.

"Ponosan sam na ekonomske rezultate svoje vlade. Javni dug nam de facto više ne raste, ponosan sam na kilometre autoputeva koji smo izgradili i fabrika koje sam ja otvorio. Neki posle mene neće moći ni da okreče sve te fabrike koje sam otvorio.

Neki od tih kandidata su miljenici ovih ili onih elita, a ja nisam. Mene voli običan narod i niko više. Ali ako pobede, evo, neka vode zemlju" rekao je Vučić.

On je ponovio da nije smak sveta izgubiti izbore i nastavio:

"Na stadionu svi viču 'Vučiću pederu', a kad dođu izbori glasaju za mene. Ja to razumem. Ljudi su besni, ne žive dobro, traže više. Ali, na kraju, kada dođe iza onog paravana, on zna da mora glasati za nekog ko će se baviti njegovim problemima. Ako pobede Janković, Jeremić ili Šešelj, sledi mrcvarenje i kohabitacija. Sasvim sigurno, u tom mrcvarenju neću sudelovati" rekao je premijer.

Na pitanje da li to znači da nema kohabitacije, premijer je rekao da kohabitacije može biti, ali – bez njega.

"U takvim okolnostima nisu mogući dobri rezultati. Onda je bolje da odem sam", dodao je Vučić, a na konstataciju novinara da je onda logično da se kandiduje rekao je:

"Ne, nego da dam sve od sebe da pobedi onaj koga mi odaberemo i koga mi podržimo".

Na pitanje ko je osim njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića mogući treći kandidat SNS za predsdničke izbore Vučić je rekao da nema još nikoga.

"Nemam još nikog. Videćemo" rekao je premijer Srbije.

Na opasku da ankete pokazuju da bi on sigurno odneo pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora, a da bi neki drugi SNS izgubio u drugom krugu i da stoga analitičari smatraju da će se ipak kandidovati, Vučić je odgovorio:

"Možda oni znaju nešto što ja ne znam".

Kako je rekao, oni polaze od toga da se ne smeju izgubiti izbori.

"Ja ne mislim tako. Mogu izgubiti i izbore i otići sa vlasti. I nikada neću otići iz svoje zemlje i negde se skrivati. Meni je savest čista. Ali ja nikada neći izgubiti izbore dobrovoljno, bez borbe, neću nikome predati izbore. Boriću se, a ako izgubim, prižiću ruku pobedniku".

B92
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter