Izvor:
23.11.2016 u 21:51
0

MINISTAR PROSVETE VERBIĆ: Povećanje plata od šest odsto je najviše što se moglo

Beograd – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević je danas prilikom razgovora sa predstavnicima reprezentativnih sindikata izjavio da je povećanje plata u prosveti od šest odsto maksimum koji je mogao da izdejstvuje.

"Povećanje od šest odsto je maksimalno što smo u ovom trenutku mogli, a da istovremeno veće zarade dobiju i zaposleni u nauci, i učeničkom i studentskom standardu. Prosveta je sada dobila više od svih ostalih sektora, tako će biti i prilikom svakog narednog povećanja, jer obrazovanje je jedan od prioriteta Vlade", rekao je Šarčević, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Ministar je razgovarao s predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije, koji su ga obavestili o zahtevima zaposlenih u prosveti, pre svega za povećanje plata i za isplatu novogodišnjih nagrada.

Šarčević je sindikalcima rekao da je uvek spreman za dijalog i dogovor, ali da se moraju uvažavati mogućnosti države.

Sagovornici su se saglasili da Srbija ima glomazan obrazovni sistem koji finansije ne mogu da prate i da su neophodne sveobuhvatne reforme.

"Zajednički rad na zbrinjavanju tehnoloških viškova pokazao je da možemo da sarađujemo veoma efikasno“, zaključio je ministar i istakao da je on nije samo predstavnik Vlade, već i predstavnik zaposlenih u obrazovanju.

Šarčević je pozvao predstavnike sindikata da se aktivno uključe u reformu obrazovanja, pre svega u donošenje novih propisa.

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter