Izvor:
11.05.2016 u 19:43
0

VUČIĆ O VLADI: Možda ćemo imati JEDNOG MINISTRA MANJE!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovore o novoj vladi započeti kada završi plan i program svog budućeg kabineta, za šta mu, kaže, treba još 10-ak dana, ali je napomenuo da će vlada možda imati jedno ministarstvo manje.

Verujem da ćemo ministarstava imati jednak broj, možda jednog ministra manje. Radimo na zakonu o vladi i o ministarstvima, ali pre toga ćemo da uradimo plan i program – rekao je Vučić novinarima, na pitanje o budućem sastavu vlade, te da li će u njoj biti mesta možda i za LSV i LDP.

On je najavio da bi moglo da dođe do promena u nadležnostima dva ministarstva.

Premijer je rekao da se i danas video sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, ali da nisu uopšte razgovarali o predstojećim konsultacijama po pitanju mandatara i formiranja vlade:

To je tehničko pitanje, ali je važno da čuje kako koje stranke vide budućnost Srbije. Mi smo razgovarali o životnim pitanjima u Srbiji, mojoj poseti Kazahstanu, poseti Medvedeva Srbiji, Nikolića Rusiji sledeće godine… – rekao je Vučić.

On je dodao da je bilo reči i o tome šta treba uraditi sa preduzećima koje koriste gas kao osnovnu sirovinu, o situaciji u vojsci, jačanju namenske industrije, odnosno "o svemu što spada u naše ustavne nadležnosti".

Vučić je rekao da više i ne čita šta se sve piše po novinama i da se samo pita kako su mediji do svega toga došli, kada on o sastavu vlade nije razgovarao ni sa najbližim saradnicima.

Toliko sam gluposti pročitao prethodnih dana, samo se pitam kako su ljudi došli do toga, jer se ja o tome ni sa kim nisam konsultovao, a prvo ću valjda mojim saradnicima da kažem – rekao je Vučić.

Dodao je da sa saradnicima trenutno priča samo o programu i planu i to svaki dan, a da će razgovori o vladi uslediti kada to završi.

Na tome sa saradnicima, kako ističe, radi temeljno i ozbljno i treba im još 10-ak dana da to završe.

Držim se plana i programa ko pijan plota – rekao je Vučić i dodao da će pobediti "i kamen i te koji pomažu da kamen guraju dole" i da će ih pobediti rezultatima i boljem životu građana.

Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter