Izvor:
11.05.2016 u 20:03
0

VUČIĆ O SAVAMALI: „Ne vraćamo se u doba Bate Trlaje i Arkana!“

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da država nije rušila u Savamali i poručio da nikakve grupe u njeno ime ne smeju i ne mogu sprovoditit zakone.

Niko nema pravo da pravdu uzima u svoje ruke – rekao je Vučić na pres konferenciji i najavio da će ceo slučaj biti ispitan.

To su stvari koje ne smeju da se odobre i zato će nadležni da istraže. Ima pravo u po bela dana i uz dozvolu nadležnih da radi u skladu sa zakonom, ali nema pravo da pravdu preuzima u svoje ruke. Zakon provodi država, a ne ovakve ili onakve grupe, u atomoliblima sa ili bez registracija. To ne sme da se dešava u našoj zemlji – poručio je premijer.

On je rekao da je siguran da država ne stoji iza rušenja u Hercegovačkoj, i ponovio da "ako stoji neko, taj je kompletan idiot i treba da odgovara".

Premijer je odbacio poređenja ovog slučaja sa devedestim:

Ne vraćamo se u doba Bate Trlaje i Arkana – rekao je, odgovarajući na pitanje novinara da li se vraćamo u devedesete imajući u vidu ljude s fantomkama koji su maltretirali građane u Savamali.

Hvala na pitanju – rekao je Vučić, primetivši da je novinar postavio pitanje verovatno s namerom da se proslavi na društvenim mrežama, ali da i on (Vučić) smatra da je nedopustivo da neko s palicama i u fantomkama "zavodi red", te da je reč o rušenju objekata koji su bespravno podignuti.

Ne vraćamo se u vreme Bata Trlaje i Arkana. Pošto su te Bate Trlaje i Arkani bili na nekim drugum stranama, niste se sećali tada kada su bili najjači da postavljate pitanja, a ne danas kada su davno preminuli i kada nešo slično u Srbiji ne postoji. Niste primetili 150 fantomski na prethodnoj utakmici, jer su vikali ''Vučiću pederu'', tada je bilo u redu – primetio je premijer.

Dodao je da bi on lično, kako je rekao, hrabro i ponosito učestvovao u akciji uklanjanja tih objekata, "jer ćemo da napravimo nešto mnnogo lepše i bolje".

Primetio je, međutim, da ima onih kojima je samo potrebno da nađu bilo kakav razlog pa da se svi, koji znaju da "njihovi nisu uspeli da pobede, okupe oko toga i s tom pričom naprave haos".

Centar za evroatlantske studije iz Beograda (CEAS) negodovao je danas zbog toga što je premijer Aleksandar Vučić uporedio delovanje "para-policijskih struktura" u Savamali sa hapšenjem Slobodana Miloševića.
Podsećamo da je zbog te odgovorne odluke, da se u smenu totalitarnog režima krene nenasilnim putem, životom platio premijer Zoran Ðinđić – piše u saopštenju CEAS.
Ta organizacija traži da reaguje i međunarodna zajednica, od koje očekuje pomoć da se premijer "istera na čistac oko toga šta podrazumeva pod legitimnim pobunama javnosti, a šta pod 'ukrajinskim scenarijem'". CEAS smatra da je u Srbiji na delu "šizofrena situacija, koju politički zapad dopušta".

Oni moraju svoj katastrofalni poraz da opravdaju nečim drugim, kada to nije uspelo pričom o krađi izbora, pa ćemo sada da se držimo priče o Savamali i fantomkama, koje nam pričaju oni koji su organizovali ljude da preskaču ograde da bi hapsili predsednika države i upadali u preduzeća – rekao je Vučić i dodao:

Još mi drže političke pridike, jel su hapsili Miloševića sa fantomkama, i to pripadnici zemunskog klana, koji su radili za vlast. Danas pripadnici zemunskog klana ne rade za ovu vlast i u tome je razlika – poručio je Vučić.

Podsetio je da je rok da se rasčisti Hercegovačka bio 30. jun, ali da je neko naredio rušenje, kako bi se skratila procedura, jer su delovi tog zemljišta pod sudskim sporom.

Kod nas imate jasne odbijenice za sve, ne znam da li je nekome ( u državi) palo na pamet da uradi, nadam se da nije, taj je idiot, da je to srušeno u po bela dana bilo bi super – naveo je Vučić.

Dodao je da je trebalo pokazati i ko su ti ljudi čije su nekretnine u pitanju i kako su do njih došli i kako su ih trećim loicima izdavali i na tome zarađivali, ali, kako je primetio, to nikoga ne interesuje.

Važno je samo da negde nekome nešto napakujemo – rekao je Vučić i ponovio da onaj ko je organizovao rušenje ima da odgovara, te dodao da će nadležni to da ispitaju.

Kako je dodao, njegov aplauz bi dobio svako ko bi doneo kuglu i srušio sve, jer "napravili su od toga najružniju ulicu u Beogradu zarad privatnih interesa i političkih lopovskih varijanti".

Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM, Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter