Izvor:
26.04.2016 u 13:00
0

RIK: Izbori regularni, ali NEZAPAMĆENI PRITISCI na IZBORNU KOMISIJU

Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Ðurđević izjavio je u ponedeljak da je izborni dan u Srbiji protekao regularno, uz zabeležene dve nepravilnosti, i dodao da je ono što se prethodne noći događalo od strane pojedinih učesnika izbornog procesa predstavljalo "nezapamćen vid pritiska" na RIK.

On je novinarima na konferenciji ponovio da su u nedelju zabeležene dve nepravilnosti – jedna na biračkom mestu 24 u Vranju i druga na biračkom mestu 57 u Jagodini, ali da su izbori protekli regularno.

Tu konstataciju potvrđuje i preliminarni izveštaj o nalazu i zaključcima koji je RIK-u dostavila međunarodna komisija za posmatranje izbora i u kome se navodi da su izborne procedure sprovedene na efikasan način i u skladu sa zakonom, a da je RIK počeo da objavljuje rezultate u ranim jutarnjim časovima čime je doprineo transparentnosti procesa – rekao je Ðurđević.

On je podsetio da RIK ima rok da u četvrtak objavi rezultate pošto razmotri sve podnete prigovore.

Ðurđević je istakao da je iznenađen malim brojem prigovora koji su podneti RIK-u, s obzirom da suu nedelju, kako je rekao, razni akteri izbornog procesa "bombardovali javnost izjavama o nepravilnostima, bugarskim vozovima, nedostajućim listićima".

Očekivao sam ogroman broj prigovora, a do sada je samo SNS podnela dva – rekao je Ðurđević.

Ono što se (u nedelju veče) dešavalo od strane pojedinih učesnika izbornog procesa jedan nezapamćen vid pritiska na RIK koji do sada nije zabeležen. I to od ljudi za koje sam prvi put čuo kao aktere u aferi glasanja iz Bodruma – istakao je Ðurđević.

RIK će sa rezultatima izaći u javnost kada obradi 100 posto biračkog tela, dodao je on.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Republicka Izborna Komisija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter