Izvor:
12.05.2016 u 02:44
0

NEMAČKI AMBASADOR: Poglavlja sa Srbijom otvoriti što je pre moguće

Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da njegova zemlja podržava da poglavlja 23 i 24 u pregovorima EU sa Srbijom budu otvorena "što je pre moguće", a da bi bilo idealno da se to desi u prvoj polovini ove godine.

Ditman je podsetio da je Srbija otvorila prva dva poglavlja sa EU lane u decembru.

"Sada treba da otvorimo važna poglavlja 23 i 24 o vladavini prava. Evropska komisija je dala veoma jasan predlog da je Srbija ispunila sve uslove za otvaranje ovih poglavlja, mi smo to podržali. Nemacka podržava otvaranje poglavlja što je pre moguće, idealno u prvoj polovini 2016. i zato radimo na tome", rekao je Ditman.

Nemački ambasador je večeras u Novom Sadu prisustvovao konferenciji povodom otvaranja "Foruma civilnog društva-Beograd", koji će sutra i u petak biti održan u Novom Sadu i Beogradu, a zajednička je inicijativa Evropskog fonda za Balkan i ERSTE fondacije.

Forum predstavlja pripremu za ovogodišnji samit “Berlinskog procesa” za zapadni Balkan koji će biti održan u Parizu.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/blokvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter