15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ ZAGRMEO: Đukanović govori notorne neistine!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iz Podgorice stižu notorne neistine na račun Srbije, poput one da Srbija namerava da ruši vlast u Crnoj Gori ili o kontinuitetu velikjosrpske politike.

-Ako je to tačno da je Milo Ðukanić rekao za promenu vlasti, to je notorna neistina. Nikada se Srbija nije mesala u pitanje izbora u Crnoj Gori, nikada nismo zeleli da odlucujmo ko ce biti u vlasti, a ko u opoziciji - popručio je Vučić.

DESETAK GRADOVA U ITALIJI U KARANTINU: Broj zaraženih porastao na 79!

On je rekao da je za njega važnije to sto je Ðukanović govorio o "deformitetu" koji postoji u srpskom nacionalizmu i velikosrpskoj politici.

-Nismo mi spaseni mnogih gresaka, ali kada govorite o deformitetu srpske nacionalne politike morate da uzmete u obzir i sindrom onih koji su želeli odvajanje od Srbije i da je to podsticalo njihov nacionalizam. Jedan od separatizama je bio i crnogorski - rekao je Vučić.

On je naveo da se to dešavalo od Sekule Drljevica, pa posle 1. svetskog rata i protiv srpskog oslobođenja, pa do menjanja činjenica.

-Uvek se govori o tome da se Srbija mesa i da odlucuje, a cinjenice su drugacije", ukazao je Vučić.

TEORIJE ZAVERA DOBIJAJU NOVI OBRT! Zvanični Kremlj: Vašington namerno laže o poreklu koronavirusa!

Neki crnogorski nacionalni krugovi smatrali su, ističe, da Srbe u Crnoj Gori treba prevoditi da budu Crnogorci, a smatrali su da su Beograd i Srbija takođe njihovi.

Vučić je naveo da je to dovelo do postavljanja u bezbednosni sektor i na najvaznije funkcije u Srbiji ljudi iz crnogorske agencije za nacionalnu bezbednost, a ponegde ih ima i danas na tim funkcijama.

-Ne mozes da radis za agenciju druge zemlje, to smo prilicno očistili - rekao je Vučić.

Skoro 77.000 zaraženih koronavirusom u Kini!

On je istakao da Crnogorci u Srbiji moraju da se osecaju jednako kao i Srbi u Srbiji i da imaju ista prava, za razliku od Srba u Crnoj Gori.

-O tom defomritetu govorim, jer je on napravljen sa velikim silama na Zapadu, kojima je odgovaralo da za sve okrive srpski nacionalizam - naglasio je Vučić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti